در نشست تخصصی آشنایی با فرصتهای اقتصادی ارمنستان مطرح گردید:
ظرفیت عظیم صنایع گیلان برای توسعه صادرات به کشور ارمنستان
مدیر کل صمت گیلان در نشست فرصت های اقتصادی جمهوری ارمنستان گفت: گیلان ظرفیت عظیمی برای صادرات در حوزه صنایع تبدیلی، غذایی، معدنی، سلولزی و کشاورزی دارد و در این زمینه می تواند با کشور ارمنستان مبادلات تجاری گسترده ای داشته باشد.

طاهره معمولی کارگر _ نشست فرصت های اقتصادی جمهوری ارمنستان با حضور مدیران اقتصادی جمهوری ارمنستان و با مشارکت اداره کل صنعت معدن و تجارت استان گیلان توسط مرکز آموزش بازرگانی گیلان در سالن غدیر نیروی انتظامی در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار "گسترش تولید و تجارت" مدیر کل صمت گیلان در این نشست در جمع فعالان حوزه تولید و تجارت گیلان و مهمانان خارجی از کشور ارمنستان اظهار داشت: برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی منجر به شناسایی مزیت ها و توسعه فعالیت های اقتصادی و افزایش درآمد سرانه در سطح استان می شود.
گیلان یکی از استان های پویا در زمینه اقتصادی و مبادلات تجاری در سطح کشور است
تیمور پور حیدری گفت: گیلان به واسطه دارا بودن مسیرهای دریایی و ریلی،به عنوان دروازه اتصال به کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای CIS محسوب می شود و یکی از استان های پویا در زمینه اقتصادی و مبادلات تجاری در سطح کشور است.
وی افزود: وجود دو بندر انزلی و آستارا و فرودگاه بین المللی در گیلان، می تواند به عنوان زیر ساخت های تجاری در سطح استان و کشور مطرح باشد، همچنین استان گیلان با دارا بودن ۳۶ شهرک و ناحیه صنعتی، فضای مطلوبی را برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کرده است.
مدیرکل صمت گیلان با بیان این مطلب که در استان گیلان ۲۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مشغول به فعالیت اند گفت: از صنعت گیلان بیش از ۱۰۰ برند در سطح ملی و جهانی شناخته شده هستند که بازارهای بزرگ بین المللی را تامین می کنند.
وی افزود: گیلان ظرفیت عظیمی برای صادرات در حوزه صنایع تبدیلی، غذایی، معدنی، سلولزی و کشاورزی دارد و در این زمینه می تواند با کشور ارمنستان مبادلات تجاری گسترده ای داشته باشد.
وی تصریح کرد: استان گیلان آمادگی دارد تا از ظرفیت ها و پتانسیل های کشور ارمنستان در حوزه صنعت و دانش بنیان استفاده نماید و با توجه به شعار امسال مقام معظم رهبری، یکی از برنامه های محوری وزارت صمت، همچنین صنعت معدن و تجارت استان گیلان، برگزاری نشست های تخصصی و تشکیل کارگروههای تجاری و شناسایی فرصت های شغلی در سطح استان است، تا مسیر توسعه صادرات غیر نفتی استان گیلان را به سمت و سوی درخشانی هدایت کنیم.
پیشینه تاریخی در روابط دوستانه با کشور ارمنستان زمینه مناسبی برای افزایش تعاملات تجاری است
رئیس مرکز آموزش بازرگانی گیلان در ادامه این نشست تخصصی گفت: جمهوری ارمنستان همواره روابط دوستانه ای با کشور ما داشته است که با توجه به پیشینه درخشان تاریخی در روابط دو کشور می توانیم مراودات تجاری، اقتصادی خوبی با این کشور داشته باشیم.
روهام قلیچی با بیان اینکه برگزاری این نشست ها برای تولید کنندگان و تجار گیلانی بسیار ارزشمند است، گفت: شاید یکی از دغدغه های مهم تجار و صنعتگران گیلانی این است که در صادرات به کشور ارمنستان بازگشت پول به چه شکلی خواهد بود و نحوه تبادل مالی در بحث فروش چگونه است.
وی افزود: نماینده تام اختیار ایرار« irar » در مرکز تسهیل خدمات تجاری ایرانیان در ارمنستان در صورت درخواست متقاضیان اطلاعات مورد نیاز را در اختیار صنعتگران و صادرکنندگان قرار می دهند.
ارمنستان می تواند دسترسی ایران به بازارهای ۲۰۰ میلیونی اتحادیه اوراسیا را هموار کند
دیپلمات ارشد سفارت جمهوری ارمنستان در این نشست؛ رشد و افزایش روابط تجاری و اقتصادی با ایران را از اصلی ترین سیاستهای دولت ارمنستان عنوان و تصریح کرد: ارمنستان تنها کشور عضو اتحادیه اوراسیا که با ایران مرز زمینی دارد و می تواند دسترسی ایران را به بازارهای ۲۰۰ میلیونی اتحادیه اوراسیا هموار کند.
گاریک گریگوریان با بیان اینکه ارمنستان دقیقا در کنار ایران در اتحادیه اوراسیا قرار دارد گفت: باید همکاری اقتصادی دو کشور گسترده شود تا زمان شروع تجارت آزاد و به صفر رسیدن عوارض گمرکی مانعی در مسیر همکاری نباشد.
وی ادامه داد: اقتصاد ارمنستان اقتصادی آزاد است و با سرعت خوبی به سازمان تجارت جهانی پیوسته و جایگاه خوبی پیدا کرده است و من بسیار خرسندم که در استان گیلان هستم، زیرا این استان از ظرفیت های بالایی برخوردار است و هدف از برگزاری این نشست آشنایی فعالان اقتصادی گیلان با ظرفیت ها و تسهیل تجارت با ارمنستان است.
وی به مناطق آزاد ارمنستان نظیر منطقه آزاد آلیانس، مریدیان، مقری اشاره کرد و بیان داشت: براساس قانون مناطق آزاد جمهوری ارمنستان شرکتهایی که در مناطق مذکور قرار دارند از امتیازات مالیاتی و شرایط مساعدتر و متفاوتی از اتحادیه اقتصادی اوراسیا برخوردار شده و از شرایط ویژه در زمینه مالیات بر سود، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر اموال و تعرفه گمرکی بهره مند می گردند.
دیپلمات ارشد سفارت ارمنستان ادامه داد: این مناطق آزاد بازاری برای ورود به اتحادیه اوراسیا است و می تواند برای افزایش حجم مراودات تجاری، در دستور کار ایران خصوصا استان گیلان قرار گیرد.
گاریک گریگوریان تصریح کرد: سطح صادرات و مراودات ایران در سال گذشته به ارمنستان بیش از نیم میلیارد دلار بود که رشد ۲۰ درصدی را تجربه کردیم. وی تصریح کرد: امیدواریم این رقم در سالجاری به دو برابر افزایش یابد.
تمرکز روی بازار اوراسیا سبب ارتقای روابط دو جانبه و فعال تر شدن سرمایه گذاری بین ایران و ارمنستان می شود
شهرام پیغمبری نماینده تام اختیار ایرار« irar » مرکز تسهیل خدمات تجاری ایرانیان در ارمنستان نیز در این نشست با بیان اینکه کشور ارمنستان ۳۵ کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد اظهار داشت: جمهوری ارمنستان با جمعیت حدود سه میلیون نفری خود عضو اتحادیه اوراسیا با حدود ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت است و انتقال مالی خدمات و کالا در آنها آزادانه است.
وی با بیان اینکه احیای ارتباط با کشورهای همسایه، چند ماهی است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است، گفت: کشور ارمنستان مرز مشترک زمینی با ایران، ترکیه، آذربایجان و گرجستان دارد و البته تا مدت ها ترکیه و آذربایجان صادرات گسترده ای به این کشور داشتند اما برخی از مناقشات سیاسی سبب شد که روابط اقتصادی این کشورها تیره شود، البته روابط کشورهای یادشده به ارمنستان رو به اصلاح است.
پیغمبری تصریح کرد: از آنجا که در حال حاضر روسیه در جنگ با اوکراین است و به واسطه تحریم های صورت گرفته نمی تواند مانند گذشته در بازارهای مختلف نقش آفرین باشد، ایران می تواند از این فرصت به نفع خود استفاده کند و در این راستا امیدواریم صادرات ایران به ارمنستان تا یک میلیارد دلار افزایش یابد.
وی ادامه داد: دولت تمرکز خود را روی تامین منافع ایران در اوراسیا معطوف کرده است، لذا تمرکز روی بازار اوراسیا می تواند مشوق ارتقای روابط دو جانبه و فعال تر شدن سرمایه گذاری های بین ایران و ارمنستان شود.
نماینده تام اختیار ایرار« irar » مرکز تسهیل خدمات تجاری ایرانیان در ارمنستان اظهار داشت: اگر کریدور اقتصادی -تجاری از بندر انزلی تا ایروان ارمنستان ایجاد شود، منجر به مزیت های رقابتی خوبی برای گیلانیان خواهد شد به لحاظ اینکه واردات ارمنستان از چین را هم در بر می گیرد.
پیغمبری در ادامه گفت: از مسئولان دولتی حوزه تولید و تجارت گیلان درخواست می نمایم تا با ایجاد کارگروه ها و تورهای تخصصی این فرصت را برای فعالان بخش خصوصی گیلان فراهم آورند تا به بازارهای ارمنستان ورود پیدا کنند.
در پایان این نشست جلسه پرسش و پاسخ برای آشنایی بیشتر صاحبان صنعت گیلان به منظور برقراری تعاملات تجاری برگزار شد و پاسخها و توضیحات لازم توسط مدیران مرتبط، به سوالات فعالان اقتصادی استان ارائه گردید.